16 november 2010

Jul, jul strålande jul

I söndags var Modefabriken ute i skog och mark för att hitta en riktigt fin gran som vi skulle kunna pynta och göra sådär härligt julfin. Det var mörkt, kallt, stormigt och regnigt och vi svor när vi vandrade långt in i Sveriges urskog. Som tur var hade vi de nyinkomna Palladium-skorna på fötterna.

I alla fall, vi gick och gick, stånkade och pustade, snubblandes över rötter, rävar och andra smådjur. Det är inte klokt vilken rik flora och fauna vi har i skogarna. Nu kom jag bort lite från ämnet. Ok, precis när vi pratade om att eventuellt vända om och kanske gå hemåt igen och gräva upp en från Stadsparken så såg vi den. Granen med stort G. En vacker skapelse, som på något sätt fått stå orörd sedan urminnes tider.

Det var bara till att plocka fram såg, yxa och armstyrka för att sedan lägga denna mastodont-pjäs på axlarna och kånka den tillbaka genom skogen. Till slut gav våra ryggar vika och vi fick ringa in en sån härlig lyftkran som vi sedan fick se göra ett alldeles ypperligt försök att köra ner lyktstolpen utanför butiken.

Detta lyckades inte, och nu står Modefabrikens bidrag till julstämning stor och ståtlig på Stora Torget.


Nu ljög jag. Ville bara säga att granen är på plats på torget, att det är kul med jul och att vi fått in snygga dojor från Palladium.
Vi ses i veckan.

Inga kommentarer: